Annons

Jonas Olsson lottar ut Zlatans magiska dojjor

Zlatans shorts blev en grej efter matchen mot Färöarna. Bollkallen som fick dem blev kändis på kuppen. Nu har du chansen att kunna kamma hem Zlatans skor från Englandsmatchen.

Efter veckans Ibra-cadabra show mot England kan man tycka att hans magiska skor borde hamnat i en monter på nybyggda Friends Arena.
 Men var de hamnar vet ingen idag. Just nu är skorna som gjorde världens genom tiderna vackraste fotbollsmål hemma hos Jonas Olsson i nya huset strax utanför Birmingham i väntan på en ny ägare som Landskronabon kommer att lotta fram.
– Jag frågade Zlatan strax innan matchen om jag kunde få en tröja eller ett par skor av honom, säger Jonas Olsson som samtidigt hade förklarat för anfallsstjärnan att han tillsammans med sin tjej ville göra en grej till förmån för Winnicott Foundation.

Annons
 

– Det är en välgörenhetsorganisation till stöd för förtidigt födda barn och deras föräldrar, förklarar Jonas Olsson som själv blev pappa till en dotter i samband med sommarens EM-spel. En dotter som kom till världen för tidigt och där familjen är mycket tacksamma för det stöd och hjälp man fick på Helsingborgs sjukhus i samband med detta.
– Det var fint av Zlatan att ställa upp. Skorna lär kunna dra in en slant.

Tidigare har Jonas Olsson fått folk donera pengar till fonden genom att lägga sina egna skor i potten.
– Vid ett tillfälle fick vi in 1400 pund. Efter 24 timmar är vi nu redan uppe i 5600 pund och det ska pågå fram till torsdag. Alla är välkomna att donera. Man lägger lägst 5 pund (ca 57 kronor) eller valfritt belopp uppåt så deltar man i utlottningen av skorna. Jag kör en fri lottning bland alla som lämnat ett bidrag, förklarar han.
 
Just nu leker fotbollslivet för Jonas Olsson. Efter landslagets vändning mot Färöarna har det varit en spektakulär höstmånad för den tidigare BoIS:aren.
– Matchen och vändningen i Berlin var grym. Samtidigt visste vi hela tiden med oss att det var möjligt. Vi har alla upplevt liknande händelser antigen i positiv eller negativ bemärkelse, som jag mot Arsenal borta, säger han med ett garv och vet att gliringen tar.
Man vet hur det känns att vända men även hur det känns när man tappar en stensäker ledning. Sen har det gått bra i ligan. En femteplats just nu är suveränt. Därtill fick jag skrivet ett nytt kontrakt med WBA. (West Bromwich Albions) och så nu invigningen av Friends Arena med Zlatan som tungan på vågen.

Stormatcherna avlöser varandra för WBA-proffset. Imorgon väntar Chelsea hemma på The Hawthorns.
– Det är en speciell match för oss och fansen. Roberto Di Matteo som var mycket populär här när han tränade oss återkommer för första gången hit som manager för ett motståndarlag. Det ska bli kul att återse honom.
Under matchen kan Jonas Olsson räkna med extra stöd i form av en Landskronaklack på plats.
– Jag är faktiskt på väg just nu för att lämna biljetterna till BBK:arna som är här.

Via Jonas Olsson Twitter-konto https://twitter.com/J_OlssonViasat kan man följa hur det går med insamlingen och kanske kommer en kommentar om matchen och BBK-stödet och på http://www.justgiving.com/Jonas-Olsson/ kan du själv lämna en donation.

Och vem vet, kanske hamnar Zlatans skor i Landskrona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser