Annons

BoISare tongivande i U21-landskamp

I skuggan av Sveriges fantastiska landskamp mot England på nya nationalarenan mötte landslagets U21-spelare Tjeckien på bortaplan. Matchen slutade 1-1 och BoISaren Mathias Andersson, som gjorde sin första U21-landskamp hade ett finger, eller rättare sagt en fot med i spelet om poängen som togs.

Matchen mot Tjeckien var en nystart för U21-landslaget som nu tar sikte på nästa kval och mästerskap, med spelare födda 1992 eller senare. Sex av i spelarna i startelvan gjorde sin första landskamp på U21-nivå och två av dessa kom från BoIS. Förutom Mathias Andersson som spelade hela matchen så hoppade Philip Andersson in den sista halvtimmen.

Annons
 

I första halvlek gjordes Mathias Andersson ner i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten men lagkaptenen Oscar Hiljemark slog inte straffen bättre än att Tjeckiens målvakt Tomas Koubek kunde nå bollen. Tjeckien tog ledningen efter 54 minuter men i slutet av matchen samspelade Mathias Andersson med Nicklas Bärkroth som spelade över målvakten. Framför mål gjorde Branimir Hrgota inget misstag utan bredsidade i mål med vänstern.
– Jag blev väldigt glad när jag såg matchen. Jag tycker att Mathias var en av planens fem bästa spelare. Han är mycket duktig på sin vänsterkant. Han spelade på mittfältet men jag vet att han även gjort mycket bra ifrån sig som vänsterback. Här har BoIS en spelare som har framtiden för sig, säger BoIS före detta ungdomsansvarige Bernt ”Linkan” Lindgren om Mathias Anderssons insats.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser