Annons

Omtumlande dagar för Milan

Kritikerna och publiken har gjort gemensam sak och tagit filmen Äta Sova Dö till sina hjärtan.

Nu har inte Landskrona Direkt recenserat filmen men om vi gjort det hade det blivit fem stolta vattentorn i betyg. Samma betyg, det vill säga en femma fick filmen av Gunnar Bergdahl i HD och Svenska Dagbladet slår till med tärningen och får upp en sexa. Sydsvenskan, DN, Metro, TV4:s morgonsoffa och SVT:s Kulturnyheterna är andra som hyllat filmen.
– Min son gjorde en sökning för att hitta någon som skrivit skit om filmen och fann en sida. De berömde i och för sig mig, säger Milan Dragisic och skrattar hjärtligt.

Annons
 

Det har varit en omtumlande tid för allt-i-allot på Prästasvängen sedan filmen hade premiär i början av oktober. Landskronabon Milan Dragisic spelar den ledande birollen som pappan till huvudrollsinnehavaren, pojkflickan – den kaxiga Raša.

Filmens segertåg fortsätter, i fredags fick den pris på Sevillas filmfestival för bästa film och bästa skådespelerska (Nermina Lukač som spelar Raša ).
Tidigare i veckan vann filmen juryns stora pris på amerikanska AFI Fest och som vi tidigare skrivit vann den även publikpriset i Venedig tidigare i höstas.
I dag ska jag till Simrishamn och presentera filmen, säger Milan Dragisic.
– I morgon går vi tillsammans på kulturminglet på teatern, fortsätter han följt av en blinkning.

Kommande helg bär det sedan av till Tallin och den 16:e upplagan av Tallin Black Nights Film Festival.
– Jag har inte blivit riktigt klok på alla nomineringar där. Men filmen tävlar om bästa film och om jag hajat det rätt så är jag nominerad i kategorin ”Bästa manliga roll”. Hur som helst är tolk beställd, säger han och ett nytt skratt bubblar fram.

Äta Sova Dö visades rent av i riksdagen häromveckan.
– Det händer hela tiden något och det är riktigt kul. Jag hoppas bara att den snart också kan visas här i Landskrona. Då hade jag gått och sett den. Och eftersom jag känner halva stan så hade det blivit fullsatt, säger han väl medveten om att repertoaren på Bio Maxim just nu är mättad med nya Bond och Twilligt. 
 
Läs mer:
Stans förste prisade skådis

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser