Annons

Landskrona i skånsk skoltopp

I veckan utser Lärarförbundet Sveriges bästa skolkommuner. Något man gjort i tio år. Och lite som när Tyskland spelar fotboll är det oftast Lund och Lomma i topp. Överraskningar kan emellertid ske, så det senaste två åren har Arvidsjaur plockat hem titeln framför näsan på skåningarna.

Men precis som i boxning så finns det fler organisationer som anser sig kunna dela ut medaljer för ”Bästa skolkommun”. Blickar man i rankinglistan för Föräldraalliansen Sverige så har Landskrona gått upp i topp i Skåneserien.

Annons
 

Föräldraalliansen Sverige rankar i veckan Landskrona som Skånes bästa skolkommun. Det är för sjunde året som föräldraalliansen rankar landets grundskolekommuner. Landskrona har nationellt sedan 2006 klättrat från plats 213 till plats 26.
– Vårt fokus på kunskap och arbetsro i skolan ger resultat. Vi har höga men realistiska förväntningar på både personal och elever. Skolan i Landskrona utvecklas i en riktning vi känner stor stolthet inför. Att det är så har vi den engagerade personalen och eleverna att tacka för, säger Lisa Flinth (FP) ordförande i utbildningsnämnden.

Föräldraalliansens kvalitetsområde är måluppfyllelse, pedagogisk personal, övriga hälso-och studiefrämjande resurser samt fritidshemmen.
– I fjol var vi sjua i Skåne och nummer 68 i Sverige. Nu har vi klättrat ytterligare och är nummer ett i Skåne. Speciellt högt ligger vi vad gäller pedagogisk personal som bland annat innefattar lärartäthet och andel lärare med pedagogisk utbildning. En satsning på lärare ger resultat, säger Tomas Johansson, chef för utbildningsförvaltningen.

På torsdag är det dags igen. Då får vi veta om Landskrona även är bäst i Skåne när Lärarförbundet rankar landets skolkommuner.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser