Annons

Företag söker arbetskraft på mässa

Onsdagen den 21 november arrangerar kommunens individ- och familjeförvaltning och arbetsförmedlingen i Landskrona en rekryteringsmässa på Folkets hus. Ett 25-tal företag som söker arbetskraft kommer då att ta emot arbetssökanden och ge korta intervjuer.
– Det är företag från ett stort antal branscher och det är inte bara jobb till högutbildade som det söks folk till, säger Björn Ljunggren på Arbetsförmedlingen och förklarar.
– Här söks allt från lokalvårdare till kontorsjobb. Arbetsgivarna kommer att ha vars ett bord där de genomför microintervjuer och tar emot CV samtidigt som de svarar på frågor. De sökande får då chansen att visa upp sig och eventuellt kallas till en jobbintervju längre fram. Vi hoppas att många arbetssökande tar tillfället i akt.

Förutom att företag kommer och presenterar sig så kommer det att finnas tillfälle att få information om det mesta.
– Hit kommer folk som kan svara på frågor om A-kassan, utlandsarbete, starta eget, utbildningar och annat. Vi försöker att få till ett helhetsgrepp så att såväl de som söker jobb som arbetsgivarna ska känna att det verkligen ger något, säger Björn Ljunggren som fortfarande tar emot intresseanmälningar från företag som vill vara med.
– Vi har satt en deadline till torsdag. Sedan måste vi sätta igång och planera med det vi har. Jag hoppas och tror att det kommer att bli välbesökt och lyckat.

Annons
 

Dörrarna till Folkets hus stora festsal öppnar klockan 13.00 och rekryteringsmässan pågår under två timmar.
– Det kanske kan tyckas vara kort tid men visa av erfarenhet från tidigare liknande mässor vet vi att det är fullt tryck från början och efter en timme eller två brukar det lugna sig. Vi kommer dock att utvärdera mässan och anpassa oss i framtiden utifrån hur det går på onsdag nästa vecka, avslutar Björn Ljunggren.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser