Annons

Storvinst för Lejonet

Lejonet tog hem en säker 7-3 seger då man mötte Tågaborg på bortais i helgen. Landskronalaget satte ribban direkt från start men spelet blev lite hafsigt i första perioden och det var Tågaborgs målvakt Marcus Petterson som gjorde att det stod 0-0 efter första.

Det dröjde till 11.18 in i andra innan första målet kom och det var Tågaborg som tog ledningen. En puck som sköts på mål från egen zon fick en konstig studs och flög över plockhandsken på Ted Hellström.
Efter målet ligger Lejonet på i Tågaborgs zon och är mycket offensiva men får inte in pucken. Man tappar den vid röd och Tågaborg kommer två spelare mot målvakten som inte kunde göra något och 2-0 var ett faktum.
Vid den tidpunkten var det många som trodde att Lejonet skulle tappa matchen men de tog sig i kragen och bara 40 sekunder senare hade man reducerat till 2-1. Minuten senare kvitterar man i boxplay genom ett kanonskott i krysset av Adam Ståhl. Innan periodvilan hade Lejonet även tagit ledningen, 2-3 genom unge backen Eddie Fransson. Det verkade som om man inte riktigt vaknade förrän man fick ett par baklängesmål.

Annons
 

I början av tredje ökade Lejonet på till 2-4 i powerplay och efter det hade Landskronalaget full koll på tillställningen. Spiken i kistan kom 14.21 då Linus Molin satte 3-6.
Bäst i Lejonet för kvällen var Linus Molin som är en stor tillgång för laget.

Nästa match är imorgon, tisdag då rivalerna från Åstorp gästar Landskrona ishall. Nersläpp 19.00.

Matchfakta
Resultat:
3-7 (0-0, 2-3, 1-4)
Målgörare:
Lejonet: Linus Molin 2, Christoffer Plateryd, Eddie Fransson, Niklas Walldén, Niklas Macpherson och Adam Ståhl.
Tågaborg: Fredrik Erlandsson 2 och Cyril Chebib.
Skott:
20-64
Utvisningar:
Lejonet 4 x 2 min
Tågaborg 4 x 2 min.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser