Annons

Stort internationellt intresse för auktion

Det blev succé och livlig budgivning vid Höstkvalitén på Skånes Auktionsverk i lördags. Inte minst fanns det budgivare från alla världens hörn, uppger auktionsfirmans VD Pia Staël von Holstein.
– Oljemålningen med seglingsmotiv av Pieter Vanderhem från 1917 var ett tydligt bevis för detta. Det var en av dagens nagelbitare, med utropspriset 10000-15000 kronor och ett slutpris på hela 380.000 kronor

Flera alster med Landskronaanknytning tillhörde också lördagens bästa utrop.
För målningen av Ekaterina Nikolaevna Falileevas som tidigare hängt i villa Svaneholm på Strandvägen med motiv av ung kvinna med sjal, katter och samovar i trädgårdslandskap slutade buden på 110.000:-.

Annons
 

De fyra Marc Chagall litografierna som fanns till utrop och som inköpts i Frankrike men ramats in på Edlunds Konst i Landskrona hölls sig inom utropspriset och inbringade sammanlagt 130 000 kronor.

Frågan är om det inte var något av all-time-high för Arne Jacobsens fåtölj ”Ägget”? En stol med cognacsfärgat läder inköpt en gång på 60-talet hos Ahlströms möbler gick för 95.000 kronor (!).

En raket var även VD Pia Staël von Holsteins favoritskulptur och ljusstaken” Lucifer”, av Axel Ebbe, med utropspriset 2.500 vilken nådde hela 44.000 kronor.

Flera orientalikaföremål stod sig också bra i budgivningen.


Lördagens dyrgrip blev en tavla av Pieter Vanderhem som såldes för 380000 kronor.


Pia Staël von Holsteins egen favorit en kombinerad skulptur och ljusstake med ett utropspris på 2500 kronor sprang iväg till 44000 riksdaler.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser