Annons

Landskrona strykpojke i skånsk undersökning

Landskrona centrum och Öster ska rustas upp, Borstahusen bebyggas och förhoppningarna är att nya friska skattekronor ska rulla in. Trots att mycket är på gång i staden så tycks kommunledningen ha problem med nå ut med allt positivt som är på gång. Åtminstone kan man tolka det så när det internationella undersökningsföretaget YouGov tillfrågat 1003 skåningar om var de skulle kunna tänka sig att bosätta sig i Skåne.
På den raka frågan – Vilken inställning har du till att bo i följande skånska städer? – radas Skånes tio största städer upp.
Lund och Helsingborg hamnar klart i topp och Landskrona sist i tabellen.

Blott 7 procent av de tillfrågade har en positiv inställning till att bosätta sig i Landskrona, en procent lägre än när samma undersökning gjordes i mars.
Det är antagligen mest folk som inte bott här som blivit tillfrågade, är kommunalråd Cecilia Lindells (M) spontana kommentar.
– Alla städer har sina utmaningar. Landskronas har hamnat i riksmedia. Det betyder inte att vi är sämre än någon annan skånsk kommun för det, poängterar Cecilia Lindell.

Annons
 

Undersökningen är genomförd i YouGovs onlinepanel under perioden 17-23 oktober.
Urvalet är representativt för den skånska befolkningen för kön, ålder och senaste riksdagsval i Skåne.
Gruppen fick även svara på vilken skånsk kommun de tyckte hade den mest positiva utvecklingen de senaste åren. Efter ”Vet ej” på 34 procent kom Malmö på 28 procent och strykpojken Landskrona sist på 1 procent.

Blickar man däremot framåt så anas svagt ett ljus i mörkret. För efter regionens tre största städer kommer Landskrona fyra på 5 procent av rösterna när det gäller vilken skånsk stad man tror kommer att utvecklas mest positivt de kommande 10 åren.

När Skånes fem största städer Malmö, Helsingborg, Lund, Kristianstad och Landskrona rycks ut ur undersökningen och panelen får svara på allt från  trygghet,  pendling, attraktiva bostäder, prisvärda bostäder, arbete, uppväxtort för barn, naturupplevelser, attraktiv stadskärna, nöjes- och kulturutbud, shopping och studier hamnar Landskrona sist på i stort sett samtliga punkter.
Pendlingsmöjligheterna anses dock bättre i Landskrona än i Kristianstad och båda städerna toppar när det gäller prisvärda bostäder.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser