Annons

Klart att Henke lämnar BoIS

Igår skrev Hans Eklund på sin Facebooksida att han skickat iväg sitt CV. Vilket bara kan tolkas som att han nu aktivt börjat söka nytt jobb hos annan arbetsgivare och idag tackar Landskrona BoIS Henrik Larsson för tiden han varit huvudtränare i klubben.
– Föreningen vill tacka Henrik för en bra insats i Landskrona BoIS under tre år. Henriks mycket professionella attityd kombinerat med stora krav har varit mycket positivt för föreningens utveckling, säger ordförande Kenneth Håkansson.

Under Henriks ledarskap har vi under senaste åren sett flera unga talanger debutera i A-laget, vilket visar på hans mod och känsla för att lyfta fram unga spelare och ge dem chansen i en utmanande elitmiljö, säger han och önskar Henrik Larsson  lycka till i den framtida tränarkarriären.
I ämnet talanger kan sägas att Mathias Andersson, 19 och Philip Andersson, 20, kan komma att kröna säsongen med spel i U21-landslaget. Båda är uttagna i Sveriges i den trupp som nästa vecka reser till Tjeckien för match.

Annons
 

BoIS går nu vidare med  ”sökandet” efter ny huvudtränare.
Källor nära klubben gör dock gällande att detta redan ska vara klart.
– Det står mellan Conny Karlsson och Jörgen Pettersson, menar en person med insyn i klubben och avfärdar samtidigt Peter Swärd som i veckan lämnade Mjällby.
– Han är för dyr.

Vad som händer i frågan återstår och se men ganska snart kommer troligtvis papperna på bordet.
Vi hoppas kunna presentera en ny huvudtränare inom kort, säger Kenneth Håkansson.

Vad gäller Hasse Eklund så tror han inte själv på någon fortsättning i BoIS även om han idag inte avtackats på hemsidan.
– Jag har inte hört någonting från klubben så det är därför jag agerat och skickat ut mitt CV till en del klubbar. Det rör sig inte om något massutskick, säger han utan att berätta vilka klubbar det rör sig om.

Trots läget är stämningen på topp. På torsdagens träning stod tvåmålsspel på schemat.
Det var de unge mot de gamle och de riktigt gamle var med och var tongivande, säger Hasse Eklund och skrattar.
– Henke gjorde tre mål och jag gjorde två. Klart att vi vann.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser