Annons

Josefine Olsson gjorde rent hus vid SM

Vid helgens junior-SM i rytmisk gymnastik lyckades Josefine Olsson så pass bra i samtliga sina utföranden att hon kan titulera sig svensk mästarinna.
– Stort grattis till Josefine som hade bra fokus hela tävlingen och inte lät några småmissar störa koncentrationen. Fina poäng i alla redskap. Men bästa var som vanligt bollprogrammet, berömmer Jenny Engdahl-Petersson i Landskrona Kvinnliga GF.

I helgen avgjordes ungdoms-SM och junior-SM i rytmisk gymnastik i Hässleholm.

Annons
 

Först ut av alla tävlande var Doruntina Goxhuli från Landskrona Kvinnliga GF.
– Doruntina lyckades ganska väl med sitt fristående och var nöjd när hon lämnade tävlingsgolvet. Bollprogrammet som följde innehöll en liten och en ganska stor miss, så det blev en nervös väntan på att alla 55 deltagarnas resultat, berättar Jenny Engdahl-Petersson.

Nu skulle det visa sig att poängen räckte. Doruntina gick vidare till finalen bland de tio bästa gymnasterna och slutade på en sjunde plats.

Julia Olsson som gjorde sitt första USM strålade på mattan i både fristående och boll och hennes resultat blev en fin 22:a plats.

Emely Örtberg som också gjorde debut på USM fick till två fina insatser i både fristående och boll. Hennes placering blev en hedrande 32:a plats i det tuffa startfältet.
Båda flickorna visade att det finns hopp för framtiden i föreningen och att de kan tävla bra när det ”verkligen gäller”, menar Jenny Engdahl-Petersson.

Lördagens insats på tävlingsmattan stod Wilma Mårtensson för. Hennes livs tävling kom i rätt ögonblick. Tyvärr räckte inte poängen in i ”topp-tio – finalen” men Wilma var både stolt och lycklig för sin insats som räckte till en 13:e plats.
–  Detta var en av de tuffaste USM tävlingarna någonsin, anser Jenny Engdahl-Petersson som fick se Rosita Salvador från Örnsköldsvik bli svensk ungdomsmästarinna.

Efter en liten paus var det sedan dags för årets JSM. De 15 bästa från Svenska Gymnastikförbundets rankinglista var anmälda. Tre av flickorna var från LKGF.

Bäst lyckades som sagt Josefine Olsson, som nu kan titulera sig Svensk Mästarinna för juniorer 2012.
Emma Lindahl gjorde återigen en bra tävling med fyra jämna fina grenar. Emma blev nummer fem på detta JSM.
Emma har utvecklats mycket under året tack vare sin vilja och träningsflit. Bästa grenen var i mitt tycke bandprogrammet, säger Jenny Engdahl-Petersson.

Tredje gymnasten från LKGF var Erika Gustafsson.
Erika som under sensommaren och hösten hoppat upp ett trappsteg i sin utveckling tävlade lugnt och säkert och avslutade tävlingen med ett mycket bra kägelprogram. Hennes fokus på tävlingsgolvet har förbättrats mycket och Erika hamnade på en fin sjundeplats i slutresultatet.
 
På söndagen var det dags för grenfinalerna.
Första grenen var tunnband och mästarinnana blev Josefine Olsson från Landskrona.
 – En säker körning i ett program som Josefine känner sig lite darrig i på träning. Emma Lindahl körde rent och fint och belönades med en femteplats.
 
Även bollfinalen vanns av Josefine Olsson.
– Vilket program! Allt fungerade som det skulle. Poäng över 24.
Emma Lindahl gjorde en mycket njutbar och fin insats och det blev femte plats.

 
Käglorna vanns även de av Josefine Olsson.
– Ett litet tapp, som tyvärr gick över tävlingsytans linje. Emma körde säkert och med bra utspel. Plats fem igen. Erika hade två mindre tapp, men körde för övrigt mycket bra.
 
Bandfinalen vanns av Hannah Carlsson, Halmstad RG.
– Josefine tappade balansen rejält i en piruett med benet upp och huvudet ner. Så här fick hon nöja sig med silver. Vi gratulerar Hannah till ett välförtjänt guld. Emma gjorde åter en jämn och bra insats, det blev en femteplats i resultatlistan. Stor eloge till Emma som kört åtta jämna och stabila program på detta JSM. Jättebra jobbat.  Totalt har det varit en mycket givande helg för gymnasterna i LKGF. Caroline Söderstierna och Elin Malm coachade flickorna under tävlingsdagarna, avslutar Jenny Engdahl-Petersson sin guldglada rapport

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser