Annons

BoIS slutade sexa

BoIS slutade på en sjätteplats i årets Superetta. Det stod klart efter att man fått oavgjort, 1-1, på bortaplan mot Halmstad BK. De som låg bakom BoIS pinne var Fredrik Liverstam som kvitterade Halmstads ledning med drygt tio minuter kvar av matchen samt Niklas Uddenäs i målet som stod för ett flertal kvalificerade räddningar. Bland annat räddade han en straff på övertid.

I första halvlek var det klasskillnad på Örjans vall. Hemmalaget var klart bättre och skapade ett flertal chanser, dels för att de spelade en fin fotboll men även för att BoIS böjd på en hel del. Efter ett flertal chanser lyckades till slut Gudjón Baldvinsson göra 1-0 i den 32 minuten efter en framspelning av Johnny Lundberg.

Annons
 

I andra halvlek tajtade BoIS upp spelet en aning och i den 79 minuten resulterade det i 1-1. Det var på en hörna som Max Mölder fick fram bollen till Fredrik Liverstam som stod vid bortre stolpen och kunde raka in bollen.
Halmstad skulle dock få ett gyllene läge att ta hem alla poängen. På övertid hittade domare Kristoffer Karlsson en straff. Gudjón Baldvinsson slog den dock inte bättre än att Niklas Uddenäs kunde rädda.
– Niklas räddar oss idag, det är ingen tvekan. Han gör en kanonmatch, berömmer tränare Henrik Larsson efter matchen.
– De var klart bättre i första men vi kommer tillbaks i andra. Totalt sett var dock de bättre. Rättvist med 1-1? Nej, kanske inte men det struntar jag i idag. Vi tar en pinne mot Halmstad på bortaplan och det är jag mycket nöjd med, säger tränaren och kommenterar sjätteplatsen.
– Med tanke på alla de skador vi haft så måste vi vara nöjda med en sjätteplats. Marcus Lantz har varit borta nästan hela säsongen och att Fredrik Karlssons frånvaro kostat råder det ingen tvekan om. Jag tror att vi bara har en förlust när han varit med och det talar om hur viktig han är. Dessutom har Fredrik Olsson missat många matcher och det är klart att det haft betydelse.

Nu kommer laget att träna tre dagar i veckan november ut och sedan kommer spelarna att ha semester.
– Det gäller att hålla igång hela tiden så att man inte tappar för mycket inför nästa säsong, avslutar Henrik Larsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser