Annons

Tusen tack Tomi

Vad vore idrotten utan alla dessa fantastiska eldsjälar. I Landskrona Falcons finns flera stycken. Imorgon firar tränaren och trotjänaren Tomi Laamanen 1000 matcher i båset.

När Landskrona Falcons U20 imorgon sätter sig på bussen till Lerum kommer det troligtvis att kännas lite extra speciellt för tränaren som hittills gjort 999 matcher bredvid planen för Landskrona SK och Landskrona Falcons juniorlag.
– Ett svårslaget rekord. Helt fantastiskt helt enkelt! Helt oavlönad, inte en enda krona har Tomi begärt i arvode, ingen telefonersättning, ingen körersättning. En föreningsmänniska ut i fingerspetsen, säger en rörd Petri Manu, sportchef i klubben.
– Dt finns det inte så många kvar av den sorten längre.

Annons
 

I början av 1990-talet var Tomi Laamanen med och bildade innebandysektionen i Landskrona SK och från start  varit en engagerad tränare.
– Att vara tränare för ett juniorlag är kanske den mest otacksammaste rollen som tränare man kan ha i en förening. Man kan nästan aldrig spela ihop ett lag. Så fort man får fram en bra spelare så tar a-lagstränaren honom till sin trupp, förklarar Petri Manu och nämner en uppsjö namn som Tomi varit med och talangutvecklat.
– Jag vill rikta 1000 uppriktiga tack till Tomi, avslutar Petri Manu.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser