Annons

Facklig besvikelse på Pilkington

På torsdagsförmiddagen träffades företrädare för kommunen, arbetsförmedlingen och företagsledningen för Pilkington ute på företaget. Med på mötet som varade cirka en timme var också IF Metalls klubbordförande Stefan Andersson.
– Jag fick bjuda in mig själv eftersom de inte hade bett oss komma, säger han till Landskrona Direkt.
– Jag fick reda på att mötet skulle äga rum på torsdagen genom media och då ringde jag direkt.

Mötet var enligt klubbordföranden inte särskilt givande.
– Det kom fram en del information. Men vi har fortfarande inte fått något besked om när vi ska sätta oss vid förhandlingsbordet, säger Stefan Andersson och får medhåll i sin besvikelse från högre ort.
– Jag tycker att företaget har misskött allt från första stund. Idag saknar fortfarande klubben och anställda någon information om när förhandlingarna ska inledas. Det man vet är att någon från koncernledningen ska komma att besöka företagsledningen men att detta kommer ske i Halmstad, säger Jenny Tillander, ombudsman för IF Metall Nordvästra Skåne.

Annons
 

Landskrona Direkt har åter försökt att nå företagets VD Peter Lantz för en kommentar utan att lyckas.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser