Annons

Nya ägardirektiv för Landskronahem

Landskronahem fick i måndags nya ägardirektiv efter votering i fullmäktige 49-2. Vänsterpartiet var inte tillfreds med den nya skrivningen och yrkade på återremis.

Ändringen var påkallad efter förändringar i lagen om kommunala bostadsbolag men vänsterns Henning Süssner Rubin menade att styrelsen för Landskronahem tagit skrivingen ett steg för långt.
– Det är produkten av en kompromiss, förklarade Niklas Karlsson (S) och menade att den sett annorlunda ut om hans parti hade haft egen majoritet, eller för den delen om folkpartiet hade haft detsamma.
– Jag gillar inte att ni tagit bort ”att Landskronahem ska vara den ledande aktören på bostadsmarknaden i Landskrona ”, sa Henning Süssner Rubin och pekade även på strykningar i bolagets sociala ansvar.

Annons
 

Votering begärdes men det hjälpte föga för Henning Süssner Rubin som endast fick med sig sin partikollega Lennart Jönsson i ärendet.

– Vi har satt oss ner vi bordet, resonerat, och vi har kompromissat, förtydliga Niklas Karlsson som åtminstone var hyfsat nöjd med den nya skrivningen.

V lämnade in en skriftlig reservation.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser