Annons

Dömd för försök till utpressning

En 19-årig yngling har dömts till villkorlig dom med samhällstjänst 100 timmar. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle tre månader ha dömts ut. Killen dömdes för försök till utpressning då han och en okänd man försökt få en 17-årig kille att råna en butik med hjälp av en köttyxa för att betala en knarkskuld. Om han inte betalade 25000 kronor skulle han dödas och grävas ner enligt honom själv.

Först försökte 17-årignen få pengar av sin mamma och andra släktingar men då detta inte lyckades skulle han grävas ner. Det var då han själv föreslog att han skulle råna en butik. Han fick då en köttyxa och en plastpåse till pengarna och släpptes av utanför den aktuella butiken. Han passade då på att rymma och tog sig till gymnasieskolan där han går och gick in på lärarrummet för att söka skydd. Personalen ringde då polisen och saken kunde redas ut. Att 19-åringen inte får fängelse beror på hans låga ålder samt att han är tidigare ostraffad.
Vem den andra mannen, som spelade en mer aktiv roll i händelsen, är vill eller kan parterna inte avslöja.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser