Annons

LKGF  på  Happy cup i Belgien

Meja Engdahl-Petersson, Erika Gustafsson och Emma Lindahl från Landskrona Kvinnliga GF åkte på torsdagseftermiddagen pigga och glada iväg för att tävla i Ghent i Belgien.
Tidigt fredag morgon började Meja tävla i gruppen ”benjamins”,  som är de minsta födda 2003.
– Lite nervöst, så tunnbandet ville inte riktigt göra vad det skulle, meddelar Helena Ragnemalm.

Sedan var det dags för juniorerna där klubben alltså representerades av Emma Lindahl och Erika Gustafsson.
–  Emma körde lugnt och stabilt både i tunnband och boll och fick 18,050 i boll. Erika körde ett mycket fint bollprogram, men missade lite i tunnbandet.

Annons
 

Lördagen invigde Meja med ta revansch från fredagen.
– Här charmade hon domarna med ett  bra fristående. Sen körde Emma och Erika sina sista två grenar, band och käglor. Erika gjorde ett bra bandprogram med missade för ovanlighetens skull i käglor som annars brukar vara hennes bästa gren. Emma var även här lugn och stabil i båda grenarna och fick här 18,050 i band.

Meja slutade på 14:e plats. Vann gjorde Alena Gdanova från Ryssland, en helt fantastisk gymnast som fullkomligt älskade att stå på tävlingsmattan. Emma 30:e och Erika 32:a i juniorklassen. Där vann Karina Jeogina från Estland, även hon helt fantastisk att se på.

Med på resan var även Halmstadsgymnasterna Julia Petersson, Ida Ivansson och Isabella Losvik.
På söndagen var gymnasterna på  sightseeing i Ghent , som är en vacker stad med  mycket historia.  Totalt tävlade 98 gymnaster från 18 länder. Tävlingen avslutade med en trevlig bankett på hotellet.

– Tidigt måndag åkte tjejerna hem, nu för att hårdträna inför SM som är kommande helg, avslutar Helena Ragnemalm.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser