Annons

Dags för avgörande i Svenska cupen

Landskrona Taekwondo Akademi skickar i helgen sju elitsatsade utövare till Jönköping och den tredje upplagan av Svenska Cupen i Taekwondo 2012.

Svenska Cupen utgör tillsammans med totalt tre cuper och slutligen ett SM den Svenska elitserien i Taekwondo. Dessa tävlingar ger rankningpoäng till kadett-, junior- och seniorlandslaget.
– Vårt mål är att kvala in ett par utövare i landslagen efter att elitserien är över. Vi avslutar med SM Baltiska hallen i Malmö i år, berättar Johan Berg, sportchef för Landskrona Taekwondo Akademi.

Annons
 

– Men innan vi börjar drömma om landslagsplatser gäller det att vinna medaljer på cuperna. SM kommer bli avgörande så det känns skönt att det är i Malmö och Skåne i år, det är hemmaplan för oss, menar Johan Berg.

– Speciellt Malmö känns verkligen som hemmaplan eftersom vi under  flera år har haft ett nära samarbete med vår broderklubb Po-Eun i  Malmö. Våra utövare är någon dag i veckan i Malmö och tränar och sparrar tillsammans.

Klubbarnas elitutövare tävlar dessutom tillsammans under gemensamt flagg i elitserien och vid internationella tävlingar.
– Till helgen har vi ett starkt lag, tre ledare och cirka 20 utövare, varav sju representerar från Landskrona, avslutar Johan Berg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser