Annons

72 150 skickade till Barncancerfonden – och mer ska det bli!

En första inbetalning på 72 150 kronor har gjorts från Glumslövs byalag till Barncancerfonden.
– Det är resultatet från de insamlingarna vi gjorde under Glumslövsdagen, säger en stolt Lennart Pettersson ordförande i bylaget.
– Vi tänker inte stanna där utan låter insamlingsbössorna står kvar året ut på sina platser i byn och på Coop på Råå. Dessutom finns det nu också en i stadshusets foajé så att det blir nära och bra för landskronaborna.

Flera av Glumslövs  300 företagare bidrog starkt till insamligen. Var och en på sitt eget lilla vis. Ulrika Isaksson på Helgas hamnkrog i Ålabodarna passade på att delta i medeltidsmarknaden under Glumslövsdagen.
– Vi fixade snittar och bjöd på lite dricka därtill på detta drog vi in 1435 kronor som oavkortat gick till insamlingen, berättar hon.
För Örenäs slott var det ”en självklarhet att delta i insamlingsarbetet”.
Vi skänkte procent på intäkterna under dagen och överlämnade 5000 kronor, säger Ingemar Andersson.

Annons
 

På Örenäs slott avslutades dagen med en välgörenhetskonsert tillsammans med Glumslövs Allstars som bland annat uruppförde Green Hills of Glumslöv samt en egen tappning av Flickan från Backafall.
Den första låten finns redan på skiva med The Night Flight Orchestra men bandet kommer att släppa Flickan från Backafall som en singel, berättar Lennart Pettersson.
Det var förövrigt vid välgörenhetskonserten som Jens Isaksson först kom i kontakt med insamlingen.
– Jag bestämde mig då på stående fot att låta skänka 3000 kronor genom min firma Jison licenssvets, säger han.

–  Skolan och dess personal och elever ska också ha en stor eloge för sitt engagemang. Detta var något som verkligen låg ungdomarna varmt om hjärtat och deras aktivitetsdag med en auktion med massor av saker och tjänster bidrog stort till det fina resultatet, berömmer Lennart Pettersson som funderar lite på om insamlingen kan vara någon form av rekord, åtminstone sett per capita.
– Vi är cirka 3000 glumslövsbor så något slags rekord borde detta vara, poängterar han.

Redan nu ser byalaget och företagarna fram emot kommande år.
– Eftersom det då sammanfaller med jubileet i Landskrona så satsar vi extra på GlumsBALUNS-dagarna dessa kommer att gå av stapeln den 11-15 september. Då blir det  byavandring, utställningar, tävlingar, prova på aktiviteter hos föreningarna, och en stor matfest tillsammans med TV-kocken Tareq Taylor och mycket annat, men det får vi återkomma med, avslutar Lennart Pettersson.


I foajén till stadshuset finns en insamlingsbössa för de som har långt att ta sig till Glumslöv.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser