Annons

Trädgårdssamtal med Tonie och Gunnel

Söndagen den 4 november kl.14.00 samtalar trädgårdsjournalisten Gunnel Carlsson med författaren Tonie Lewenhaupt kring den svenska trädgården.

Platsen är Landskrona museum och programmet arrangeras i anslutning till utställningen ”Längtans landskap och minnets trädgård” som visas på museet. Samtidigt som utställningen öppnade utkom också boken med samma namn. Bakom boken står författaren Tonie Lewenhaupt och fotografen Ralf Turander.

Annons
 

Gunnel Carlsson är välkänd programledare som under många år drev TV-programmet Gröna rum. Hon är trädgårdsjournalist och har skrivit ett flertal trädgårdsböcker och skriver för trädgårdstidskrifter och finns med som trädgårdsrådgivare i olika media.

Lewenhaupts och Turander bok ”Längtans landskap och minnets trädgård” handlar specifikt om den skånska trädgården, men söndagens samtal kretsar alltså kring den svenska trädgården. Vad är speciellt med just den svenska trädgården? Kan vi överhuvudtaget säga att det finns en svensk trädgård?

Passa också på att besöka utställningen ”Längtans landskap och minnets trädgård”. En fotoutställning med ett urval av de vackra bilderna ur boken.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser