Annons

Svenbro hedrad men avböjer

Platsen framför Stadsbiblioteket har den senaste tiden varit uppe till diskussion. Främst då med tanke på att den namnlösa platsen nu är föremål för två namnförslag, Jesper Svenbro Plats och S:t Knuts torg. 
– Det är naturligtvis en enastående hedersbetygelse man vill göra mig, men jag blir tvungen att inlägga mitt mycket bestämda veto. Jag är 68 år och har förhoppningar att leva lite till. I hela världen sätter man namn på platser, när den så hedrade är borta, skriver akademiledamoten Jesper Svenbro i ett mejl till sin vän, författaren Åke Jönsson, som nu vidarebefordrat uppgifterna till kommunstyrelsen.
– Jesper Svenbro bad mig att framföra detta till stadens styrelse, förklarar Åke Jönsson något som nu även kommit Landskrona Direkts läsare till del.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser