Annons

Kampsportare presenterade digitala historier

Killar och tjejer i Landskrona Taekwondo Akademi har under en tid ingått i ett projekt i samarbete med VäL, Vi är Landskrona, Skåneidrotten samt Bris. De har gjort egna korta digitala berättelser i filmformat och under en kväll förra veckan presenterade ungdomarna sina verk.
– Det var väldigt rörande kortfilmer som berörde samtliga på plats. Efter visningen blev det en stunds diskussionsforum där alla pratade om filmerna och processen. En väldigt trevlig kväll och ett fantastiskt resultat, säger Johan Berg, sportchef på LTA som har varit noga i sitt val av deltagare.
– Jag valde ut ett tiotal ungdomar i åldern 13-25 år med olika sociala bakgrunder. Det var killar och tjejer med föräldrar som invandrat från andra länder i världen, ungdomar födda i Sverige och adopterade. Alla hade dock en gemensam nämnare. Alla tränar taekwondo på LTA, säger han och förklarar.
– Projektet bygger på idrottens värdegrund och eftersom taekwondo och kampsport generellt bygger väldigt mycket på en stark värdegrund var det ett självklart val att kontakta vår klubb.

Johan Berg behövde ingen längre betänketid när tillfället dök upp.
– När VäL kontaktade mig och undrade om vi var intresserade nappade jag direkt, dels är det ett ypperligt tillfälle att göra reklam för klubben men samtidigt får våra ungdomar träffas och göra något tillsammans utanför den vanliga träningen.

Annons
 

Gruppen fick först en introduktion i digital storytelling, det vill säga hur man gör digitala berättelser och filmer, sedan har dom under ett par helger gjort sina egna filmer med bilder, ljud och film.
– Resultatet var över all förväntan, det blev nio stycken känslosamma filmer som presenterades. Berättelser som handlar om ungdomarnas liv, tankar, skola, träning, glädje, mål och framtidsplaner, säger Johan Berg och berättar att filmerna kommer att få spridning.
– En del av filmerna kommer att publiceras på Öresundskanalen på TV, vilket ger klubben en fantastisk möjlighet att visa upp sin verksamhet för alla hushåll i regionen. Dessutom kommer vi att publicera en del av filmerna på klubbens Facebooksida och på klubbens hemsida.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser