Annons

Vilka jättelika insatser gör kommunen för att få bukt med arbetslösheten?

Fullmäktigeledamoten, socialdemokraten tillika ordföranden i IF Metall Nordvästra Skåne, Mikael Andersson, har till dagens fullmäktige lämnat in en så kallad enkel fråga till kommunalrådet Torkild Strandberg (FP).

– Varselsituationen i Landskrona är mycket allvarlig. 160 metall- och industriarbetare i Landskrona har varslats bara under de senaste 14 dagarna. Till detta ska läggas ca 40 tjänstemän. 200 människor riskerar gå ut i arbetslöshet i en stad där arbetslösheten redan är den högsta i Skåne, skriver Mikael Andersson och menar att otrygghet och vanmakt riskerar att bli ännu större i vår stad.

Annons
 

Socialdemokrater anser att Torkild Strandbergs uttalande i samband med de senaste varslena inte har gjutit olja på vågorna.
Vad menas egentligen med att ”Landskrona håller på att vakna ur en törnrosasömn” och ”Vi gör redan jättelika insatser, varje dag, för att få bukt med arbetslösheten”?,exemplifierar han och syftar på den senaste tidens artiklar i ämnet.
– Till skillnad från nuvarande kommunledning tror jag att Landskronas stora utmaning ligger i att knäcka arbetslösheten och ge människor verktyg och möjligheter till egen försörjning.
– I min värld är det både konstruktivare och mänskligare än att skicka budskap om att dessa människor bör söka sig någon annanstans. Och det borgerliga alexanderhugg som innebär att bygga hus på stadens största fritids- och rekreationsområden norr om staden handlar mer om att flytta fokus från våra utmaningar än att på ett allvarligt och omdömesfullt sätt göra något åt dem,
menar Mikael Andersson.

Med anledning av det allvarliga arbetsmarknadsläget ställer Mikael Andersson tre frågor till Torkild Strandberg.

  • Vad menar du med att Landskrona håller på att vakna ur en törnrosasömn?
  • Vilka ”jättelika” insatser gör kommunen varje dag för att få bukt med arbetslösheten?
  • Är du nöjd med sakernas ordning och att de ”jättelika” insatserna räcker för att på ett ansvarsfullt sätt ge människor möjlighet till egen inkomst och försörjning?

Svar på frågorna hoppas Mikael Andersson få vid kvällens fullmäktigemöte. Eftersom det inte är en interpellation får endast Torkild Strandberg och Mikael Andersson debattera i frågan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser