Annons

Unga BoISare i årets sista hemmamatch

Klockan 19.00 ikväll blåser domare Nermin Cisic från Värnamo igång årets sista hemmamatch för BoIS. Seger, och de randiga klättrar upp till en sjätteplats och med femteplatsen inom räckhåll innan säsongen är slut. Henrik Larsson har tagit ut den startelva som ska göra jobbet och i den hittar vi debutanten Erik Andersson, blott 15 år.
– Det är roligt att kunna ge Erik chansen. Han har haft ett mycket bra år och på de träningar som han varit med oss har han absolut inte gjort bort sig. Nu när vi har klarat kontraktet, så är han värd chansen, säger BoIS-tränaren Henrik Larsson på klubbens hemsida.

Erik Andersson spås en lysande fotbollsframtid. Två gånger har han varit och provtränat med engelska Newcastle och i år har han gått från BoIS U17-trupp hela vägen till dagens premiär i a-lagströjan, som för övrigt är rosa med anledning av att klubben stödjer Rosa Bandet-kampanjen.
– Mitt mål har alltid varit att ta en plats i BoIS A-lag men att få göra debuten redan nu hade jag inte räknat med. Jag borde förstås vara nervös men just nu tycker jag bara att det ska bli kul, säger Erik Andersson.

Annons
 

Även i mittförsvaret hittar vi en ung förmåga, Mohammed Zaaroura.
– Vi har under året haft tre mycket bra mittbackar och det har varit svårt för honom att ta en plats. Han har suttit på bänken i de flesta matcher och därför tycker jag att han ska belönas för sitt arbete med en startplats, säger BoIS-tränaren.

Jönköping har precis som BoIS 37 poäng inför dagens match men smålänningarna har en betydligt bättre målskillnad. Deras tränare Mats Gren tänker inte ge bort något gratis.
– Vi ska inte vara nöjda med att vi säkrat kontraktet. Nu har vi sugit på den här karamellen men vi ska inte vara nöjda med det. Vi koncentrerar oss på en match i taget och vi vill förbättra oss så gott som det går, säger han på nättidningen Jnytt.se.

BoIS startelva: Ivo Vazgec, Max Mölder, Fredrik Liverstam, Mohammed Zaaroura, Martin Rudolfsson, Mathias Andersson, Fredrik Svanbäck, Erik Andersson, Surprise Ralani, Luka Mijaljevic och Fredrik Karlsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser