Annons

Svenbro eller S:t Knut, det är frågan

Med anledning av att platsen framför Stadsbiblioteket är föremål för namngivning under jubileumsåret har Socialdemokraterna idag skrivit till kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens presidium samt till stadsdirektör Christer Pålsson för att uppmärksamma på att det finns två namnförslag för platsen, dels Jesper Svenbro plats men även S:t Knuts torg.

Socialdemokraterna har genom Jörn Jönsson och Bo Fridh lämnat in en motion till kommunfullmäktige med förslaget att platsen uppkallas efter poeten och akademiledamoten Jesper Svenbro. I jubileumskommittén inför Landskronas 600-årsjubileum har namnförslaget S:t Knuts torg diskuterats för samma geografiska plats.
– Med tanke på att det nu finns två förslag varav ett är inlämnat som motion till kommunfullmäktige anser vi att namnfrågan i det här fallet ska avgöras av kommunfullmäktige, skriver Alinda Zimmander, gruppledare för Socialdemokraterna i brevet.
Vi ber er därför agera i frågan och se till så att ärendet kan behandlas skyndsamt och därmed att namngivningen kan äga rum i anslutning till jubileumsfirandet nästa år, avslutar hon.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser