Annons

Whisky på export belönas

Vens whiskydestilleri är en av åtta livsmedelsproducenter som erhåller ett stipendium från Exportrådet. Detta sedan Venföretaget anses personifiera det som ”Sverige det Nya Matlandet” står för.
– Vi har sedan i våras arbetat tätt med Exportrådet, framför allt med Gösta Melkersson som coach och påbörjat arbete i Bryssel, London och Amsterdam. Det är med stor glädje vi tar emot detta stipendiet och ser med spänning på de kommande åren och tänker oss en växande framtid i Europa och övriga världen, säger Anja Molin på Backafallsbyn Ab, Spirit of Hven Distillery.

Paret Anja och Henric Molin får stort beröm för att de utifrån en egen restaurangverksamhet med spetskompetens inom whisky och Pot Still Destilleri utvecklat en portfölj av organisk gin, akvavit, vodka och whisky under eget varumärke, tillverkat lokalt i det egna destilleriet på Ven.
– Henric och Anja är goda ambassadörer för Sverigebilden och för Sveriges nya livsmedelsproducenter och har ambitionen att – med hjälp av Exportrådet – växa från en miljon i exportintäkter till 6 miljoner inom fem år, står det att läsa i motiveringen.

Annons
 

Stipendiet består av säljaktiviteter i utlandet genomförda av Exportrådet till ett värde av upp till 140.000 kr och exportrådgivning till  ett värde av 60.000 kr samt två nationella gruppträffar för att bygga nätverk och skynda på erfarenhetsutbyte.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser