Annons

Omsorgen lämnar fiket på museet

Dagligverksamhetens goda fika är något av en institution och ett måste vid ett besök på museet. Tråkigt då att det idag, fredag, är sista dagen som Café Nell Walden på museet är bemannad av kommunens dagligverksamhet.  Enligt enhetschefen Oscar Lagerstedt på omsorgsförvaltningen är det minskat intresse för caféarbete bland brukarna som ligger bakom beslutet.
– Vi driver fram till idag caféer på tre platser och det sammanlagda antalet brukare som vill jobba med just detta har minskat. Därför tog vi beslutet att inte fortsätta på museet, säger han till Landskrona Direkt.

Det var en dämpad skara cafépersonal  som tog en gemensam fikapaus när Landskrona Direkt tittade in.
– Jag trivs här på museet och hade jättegärna stannat kvar, säger Håkan Carlsen och får nickande medhåll från flera av sina arbetskamrater.
Beslutet om en flytt har dock på något sätt hunnit landa hos personalen som redan börjat blicka framåt.
– Vi får se vad vi ska göra sedan. Vi kommer säkert att hitta på något bra, säger Håkan Carlsen och försöker se ljust på förändringen.

Annons
 

De som vill fortsätta med caféverksamhet kommer enligt Oscar Lagerstedt att placeras, antingen på Konsthallens café eller på Enoch Thulingymnasiet där man också ansvarar för caféverksamheten.
– Sedan kan det komma andra uppgifter på tal. Vi måste vara flexibla om vi ska ha en bra och givande verksamhet.

I dagsläget finns det ingen extern part som kommer att driva caféet på museet. Det kommer dock att finnas en kopp kaffe till de som vill ha.
– Vi har inte hittat något bra lösning ännu men vi jobbar på det. Därför kommer vi att försöka driva det själv så länge men det blir i all enkelhet. Man ska kunna få i sig en kopp kaffe och en kaka eller liknande. Sedan får vi se vad som händer längre fram, säger museichef Elisabeth Arvidsson.

Köket i Café Nell Walden, genomgick under våren 2011 en renovering samtidigt togs en lucka i väggen upp mot själva cafédelen.


Håkan Carlsen kommer att sakna sin arbetsplats men ser trots det fram emot att göra något annat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser