Annons

Kommunen har inte nått VD:n

Igår kom det chockartade beskedet att Pilkington i Landskrona lägger ner sin verksamhet till våren 2014. Ett akut möte mellan kommunledning och Arbetsförmedling bara någon timme efter beskedet har nu resulterat i att de första stegen är tagna för att situationen ska bli hanterbar.
– Vi har kommit överens med Landskrona kommun om att de tar kontakten med Pilkington och bokar in ett möte så snart som möjligt, säger Stefan Wikander, chef på Arbetsförmedlingen i Landskrona.

Det har dock visat sig vara svårt att nå företrädare för företagsledningen.
– Vi har inte lyckats nå VD Peter Lantz men väl företagets personalchef Elisabeth Cronsjö i förmiddags och vi kommer att boka in ett möte mellan samtliga parter så fort som möjligt, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg och Stefan Wikander tänker närvara.
– Vi kommer vid detta möte informera oss om de beslut som tagits, hur många det berör, vilket tidsperspektiv, vilka omställningsavtal finns, vilken kompetens de anställda har och var de är bosatta. Utifrån detta gör vi en överenskommelse med arbetsgivaren om insatser, säger han.

Annons
 

Landskrona Direkt har precis som kommunledningen försökt nå VD Peter Lantz utan att lyckas.

Läs mer:

  • Chockbesked: Pilkington stänger!
  • Folk grät öppet när beskedet kom
  • Kommunledningen tagna på sängen av beskedet
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser