Annons

Kommunledningen tagna

Först efter att Landskrona Direkt informerat kommunens näringslivsansvarige (se separat artikel) om att Pilkington kommer att avveckla sin verksamhet i Landskrona, blev det allvarliga läget känt för kommunledningen.

Med kort varsel fick stadsdirektör Christer Pålsson i uppdrag att samordna stadens och Arbetsförmedlingens insatser för att möta de behov av vidareutbildning och andra insatser som Pilkingtons personal kan vara i behov av.
– Beskedet nådde oss genom Lars O Pettersson som talat med er. Därefter har vi och Arbetsförmedlingen hunnit ha ett möte för att förbereda de insatser som kan komma att behövas, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande som nu snarast hoppas komma i kontakt med ledningen för Pilkington.
– Vi vill möta företrädare för Pilkington redan under morgondagen, säger han.

Annons
 

Under torsdagseftermiddagen möttes cheferna för utbildnings- respektive individ- och familjeförvaltningarna chefen för arbetsförmedlingen i Landskrona och Svalöv.
– Det är viktigt att vi samarbetar över myndighetsgränserna och står beredda med insatser som kan komma att behövas, säger Stefan Wikander, chef för Arbetsförmedlingen i Landskrona och Svalöv.

Sedan den 11 oktober då Arbetsförmedlingen senast presenterade statistik över arbetslösheten har varslen duggat över Landskrona. Redan nu är arbetslöshetssiffrorna för Landskrona högst i länet och speciellt alarmerande är det bland ungdomar i åldern 18-24 år. Frågan är hur kommunledningen tacklar situationen?
– Vi gör redan jättelika insatser, varje dag, för att få bukt med arbetslösheten, säger Torkild Strandberg som inte fått några indikationer på att fler företag i kommunen skulle ha varslat eller kommer att varsla personal inom det närmsta.
– Bilden på näringslivet just nu är splittrad. Dels har vi alla varsel men sen hör jag också motsatsen. Vi har dessutom DSV på ingång, avslutar Torkild Strandberg.

Läs mer:

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser