Annons

Idrottsfest tar form

Den 8-10 augusti nästa år kommer att gå i idrottens tecken. Då arrangerar Landskronas idrottsföreningars samorganisation, LISA, en idrottsfest som ska engagera så många föreningar som möjligt och som ska locka Landskronaborna till fler aktiviteter.
– Här har alla stans föreningar chansen att visa upp sig. Det enda kriteriet vi har är att samtliga aktiviteter ska vara gratis för besökarna, säger LISA:s ordförande Gunnar Nilsson.

Projektledare för idrottsfester är Maria Andersson.
– De stora dragen är klara. Nu återstår det praktiska arbetet med föreningarna att få allt att fungera, säger hon och visar upp en bild över festområdet.
Det stäcker sig i en cirkel från vattentornet till stranden bakom Strandpaviljongen, till Citadellet och kasernplan och ner till Citadellbadet och hamninloppet. Förutom alla traditionella sporter kommer det att bli en del av det mer spektakulära slaget. Bland annat vill man ha en klättervägg på vattentornet och köra motocross på stranden vid Strandpaviljongen.

Annons
 

Gunnar Nilsson gläds åt att föreningar samarbetar i olika arrangemang.
– Ett sådant exempel är hästsporten som kommer att inta hela kasernplan under samtliga tre dagar. Där har kommunens tre ridklubbar gjort gemensam sak för att lyfta fram sin sport och det ser vi mycket positivt på. Jag tror att det är något som alla tre föreningar kommer att tjäna på, säger han.

Det blir dock mer än bara prova på och uppvisning. Bland annat arrangerar Landskrona Simsällskap ungdomstävlingar på Citadellbadet. Det kommer även att anordnas ett jättedisko på halvmånen alternativt Citadellet.
– Det är på fredagen. Då kommer vi att fixa ett band eller någon DJ som ska under hålla ungdomarna nere på stranden vid Linjen eller på Citadellet, lovar Gunnar Nilsson.
– Det kommer att bli gott om plats på Linjen. Strandlinjen kommer nämligen att flyttas ut en bra bit genom att vi ska fylla på med mer sand. Anledningen är att det på platsen ska spelas så väl beachfotoboll som volleyboll och handboll, säger han och blickar ut över bukten.

Tidigare har LISA haft liknande arrangemang men då har det rört sig om en dag. Med anledning av kommunens 600-årsfirande satsar man nu rejält. Och trots att de flesta stora pusselbitarna är på plats så är dörren öppen för fler föreningar att anmäla sitt intresse.
Det är en hel del som anmält sig redan men många återstår. Jag hoppas att vi blir fler. Det här kommer att bli en idrottsfest att minnas och ambitionen är att det ska bli ett återkommande arrangemang, avslutar Maria Andersson.


Idrottsfestområdet stäcker sig i en cirkel från vattentornet till stranden bakom Strandpaviljongen, till Citadellet och kasernplan och ner till Citadellbadet och hamninloppet. Klicka på bilden för att få en större bild av området.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser