Annons

Serieraset är stoppat

Serieraset är stoppat och förhoppningsvis vankas det nu ljusare tider för Asmundtorps seniorer sedan man spelat 1-1 i den avgörande kvalmatchen mot SoGK Charlo. Ett resultat som betyder fortsatt spel i division 5 kommande säsong för Asmundtorps IF.

Asmundtorp som de senaste fyra åren fått se sig nedflyttande efter varje säsong kvalade i lördags för att hålla sig kvar i division 5 medan SoGK Charlo från Ystad kom från en bra säsong i division 6 och ville kvala sig upp.

Annons
 

Förutsättningarna var utmärkta, vädret fantastiskt och över tvåhundra åskådare hade lockats till idrottsplatsen som inledningsvis bjöds på ett trevligt konfetti-TIFO.

Asmundtorp inledde väldigt nervöst och stundens allvar var påtagligt.
Något som SoGK Charlo utnyttjade och Ystadklubben tog väl till vara på vad man var bäst på, fasta situationer och sitt närkampspel.
Det var inte orättvist när gästerna får in 1-0 på en snygg nick efter en djupledsboll i 19:e minuten. Fler lägen hade nämligen funnits.
Målet blir en väckarklocka för Asmundtorp och i andra halvlek  tar man över matchbilden. Hungriga hemmaspelare vann plötsligt både andra- och tredjebollar. I 60:e minuten bytte Asmundtorp in Philip Olsson och sex minuter senare tar han sig in i straffområdet och trycker dit 1-1.
1-1 innebar att Asmundtorp skulle vara klara för division 5 nästa år.

Logiskt tar matchen nu en nervös vändning. SoGK Charlo går ner på en trebacklinje och pressar på rejält. Gästerna skapar flera farliga lägen och har rent av två bollar på mållinjen och ett skott i ribban samtidigt som Asmundtorp utnyttjar möjligheten till kontringar.
–  Ett tag kändes det som denna match skulle kunna sluta precis hur som helst! Dock var det Asmundtorp som hade det lilla extra och marginalerna på sin sida denna dag, säger Emil Persson som efter tio riktigt nervösa slutminuter  kunde jubla när domare blåste av matchen.
– Glädjen kan knappt beskrivas med ord. Byn var samlad, och ny historia skrevs på idrottsplatsen.


Nervös inledning av matchen. Foto: Privat.


Många hade anammat uppropet att klä sig i klubbens färger. Foto: Privat.


Vild glädje efter slutsignalen. Foto: Privat.


Asmundtorp spelar i  Division 5 nästa säsong också! Foto: Privat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser