Annons

Osäker framtid för många i BoIS

Efter segern mot Öster var BoIS fortsatta spel i Superettan 2013 klart i praktiken. När sedan Ängelholms FF genom ex-BoISaren Jacob Augustssons förtjänst, stal en pinne i mötet mot Degerfors så var det klart även i teorin. Hur det än går i de två sista omgångarna kan BoIS sluta som sämst tolva.
– Det kändes skönt efter segern mot Öster men efter Ängelholmsmatchen släppte allt. Det var en mycket skön känsla, säger BoIS sportchef Mats Aronsson med ett leende på läpparna.

Ni har tidigare sagt att ni inte vill tala framtid förrän kontraktet är säkrat. Vad händer nu?
– Först vill jag poängtera att vi vill avsluta snyggt. Det är viktigt för oss. Det finns placeringar att plocka och därmed välbehövliga placeringspengar. Men det är klart att vi ganska omgående kommer att börja blicka framåt.

Annons
 

Är klubben redan nu klar över hur många spelare som ska ingå i truppen 2013?
– Nej, det är en sådan fråga som vi ska diskutera internt först. Truppen lär dock inte bli större nästa år. Snarare tvärtom.

Har MFF hört av sig angående Mathias Andersson?
– Han har kontrakt med BoIS även nästa år och jag förutsätter att han kommer att stanna. I övrigt har jag inga kommentarer gällande eventuellt intresse från andra klubbar.

Ihärdiga rykten placerar såväl Conny Karlsson som Peter Swärdh som tränare nästa säsong. Ligger det någon sanning i ryktena?
– Jag har inga kommentarer över huvud taget vad gäller tränare eller spelare vars kontrakt går ut.

Klart är väl dock att Marcus Lantz och Peter Karlsson inte kommer att tillhöra BoIS nästa säsong.
– Ja, det stämmer. Men i övrigt diskuterar vi inga namn. Det finns en del som vi vill behålla men vilka dessa är avslöjar vi inte innan förhandlingarna är klara.

Hur ser det ut för din egen del inför 2013?
– Det är sådant som man aldrig vet i förväg. Mer säger jag inte i nuläget.

Kan man förvänta sig organisatoriska förändringar i klubben inför nästa säsong?
– Det är också en fråga som sker kontinuerligt internt. Men i dagsläget har vi inget speciellt på dagordningen. Några stora förändringar tror jag inte det blir.

Följande spelares kontrakt löper ut efter denna säsong:
Peter Karlsson, Niklas Uddenäs, Ivo Vazgec, Linus Malmqvist, Marcus Lantz, Fredrik Svanbäck, Alexander Zaim, Patrik Åström, Jesper Lundberg, Linus Olsson och Fredrik Karlsson.
Amethyst Bradley Ralanis kontrakt löper ut den 1 juli 2013 och resten av truppen har kontrakt till och med 2013.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser