Annons

Wormo med ena benet i fyran

IK Wormo har skaffat sig ett gyllene läge i kvalet till division IV.
– Men vi får inte ta ut något i förskott. Vi har inte vunnit något ännu. Nu ska vi till Malmö för returmatch och den kommer garanterat att bli jobbig, säger tränaren Dick Melin.
Det blev en rejäl kvalfight på Exan med många tuffa dueller och två lag, som inte vek ner sig. Domaren Bobby Sjögren, Helsingborg, var flitig med att använda det gula varningskortet. Nio varningar delades ut – därav sex till bortalaget.
Wormo spelade den bättre fotbollen, skapade också fler chanser och segern var följaktligen rättvis.
Hemmalaget började bra och när Eric Norén gjorde 1-0 efter 20 minuter var det helt i sin ordning. Målet var riktigt snyggt: ett tungt skott i målvaktens högra hörn.
– Inledningen var bra, men efter målet började vi slarva. Bunkeflo fick oss lite i brygga.
Gästerna var också nära en kvittering med en farlig frispark, som Andreas Borg räddade, det blev retur och lite kalabalik innan försvaret kunde rensa undan.
Wormo å sin sida hade ett farligt skott och en styrning, som gick just över ribban.
En kvart in på andra halvlek avgjordes matchen. Efter inspel från vänster kunde Philip Fransson bredsida bollen i mål vid ena stolpen, 2-0.
– Efter det målet kändes det tryggt. Vi ställde aldrig till det och lyckades ju också skapa flera chanser tack vare snabba omställningar.
3-0 kom tio minuter före slutet. Eric Norén nickade snyggt in ett vänsterinlägg.
Jag är nöjd med andra halvlek. Vi lyckades flytta bollen mera, hade ett bra kantspel och många överflyttningar från ena sidan till den andra och Bunkeflo orkade inte riktigt.

Vad är du mest nöjd med?
– Samarbetet. Vi var väldigt tighta och hjälpte varandra. Vi kunde hålla i bollen och även ha modet att gå framåt. Totalt sett en mycket bra match.
Andreas Borg gjorde åter en utmärkt match i målet. Linus Andersson och Simon Tollefsson höll ihop backlinjen och Eric Norén visade åter att han är på väg tillbaka efter den långa skadefraånvaron.
Men – precis som i förra matchen mot Dösjöbro – var det en stabil laginsats som bäddade för segern.
Dick Melin avslutningsvis:
– Vi har 3-0 att gå på och det känns bra. Men som sagt: inget är klart. Alla kommer ihåg vad som hände i Berlin i VM-kvalet.
– Vi ska glädjas åt segern, men samtidigt ladda om. Det är en otroligt viktig vecka vi har framför oss.

Annons
 

Returen spelas på Brovallen i Bunkeflostrand kommande lördag, 27 oktober.


Bunkeflos målvakt Nicklas Hammer kniper bollen framför Eric Norén vilket bland annat konstateras av Martin Baric. Foto: Leif Hammarström.


Full fart framåt! Jens Vighagen rycker ifrån en motståndare.
Foto: Leif Hammarström.


Linus Andersson gjorde som vanligt en stabil match. Här håller han undan för en Bunkefloforward. Foto: Leif Hammarström


Hej och hopp! Fredrik Sarnic tar bollen på ett lite annorlunda sätt.
Foto: Leif Hammarström


Wormomål på väg. Bunkeflos målvakt Nicklas Hammer kastar sig förgäves efter Eric Noréns nick som betydde 3-0. Foto: Leif Hammarström


Joakim Ramberg når högst i en nickduell, men bollen går utanför. Anton Kohlemainen (t h) tittar på. Foto: Leif Hammarström


Det var många gånger hårda tag på Exan. Här har Jonas Hansson behandlats omilt. Foto: Leif Hammarström

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser