Annons

Vass inledning på säsongen för Lejonet

Lejonet har fått bästa möjliga upptakt på årets seriespel. Efter vinst i bortamötet mot Malmö Kryptonics i fredagskväll med 5-7, sista målet i tom kasse, så följde man upp med ytterligare en vinst på söndagen hemma mot Tågaborg, 6-4.

Matchen i Karlslundshallen började bra med bra tempo och fysisk hockey. Första perioden blev så jämn som siffrorna visade, mål 1-1, skott 9-9 och  utvisningar 2-2.

Annons
 

I andra perioden började Lejonet bäst och skapade omgående flera bra chanser men Tågaborg var vassa i sina spelvändningar och tog ledningen efter en dryg minut.
Minuten senare svarar Ted Mihalek-Hellström i Lejonets mål för en viktig prakträddning. Här vänder sedan matchen. Linus Mohlin får tag i pucken, rundar kassen och sprätter upp den i nättaket och kvitteringen är ett faktum. Innan periodvilan så har hemmalaget dessutom tagit ledningen efter ett power play där Filip Engström snyggt och säkert förpassar pucken i kassen.

Lejonet får en smakstart i tredje och ökar på sin ledning efter bara 27 sekunder då Felix Andersson får ett friläge från rödlinje och 4-2 är ett faktum. Direkt på tekning gör Mikael Andersson 5-2 bara någon minut senare. Tågaborg försöker och lyckas få in ett reduceringsmål när det återstår fem minuter men Lejonet kontrar med att göra 6-3 dryga minuten senare. Lejonet slappnar av i slutet av matchen och släpper, kan tyckas helt onödigt, in ett reduceringsmål till.
Sammantaget en bra och fysisk match med gedigen laginsats och där extrapluset hamnar hos målvakten Ted Mihalek-Hellström.

Nu väntar inte mindre än tre bortamatcher på raken för Lejonet innan nästa hemmamatch som är den 8 november.

Matchfakta:
Resultat: 6-4 (1-1,2-1,3-2)
Målgörare: Lejonet: Niklas Walldén, Linus Mohlin, Filip Engström, Mikael Andersson och Mattias Hermansson.
Tågaborg: Pontus Fredin 2 ,André Högberg och Håkan Ejneborn
Skott 32-31
Utvisningar: Lejonet 3 x 2 min,  Tågaborg 5 x 2 min.
Publik: 155 pers.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser