Annons

Fina tävlingar i Glumslöv

Landskrona Kvinnliga GF arrangerade under lördagen den tredje och sista regionstävlingen i rytmisk gymnastik i Glumslövs IH. Massor med tävlingssugna gymnaster fanns på plats.
– Det blev en lång och intensiv dag med mycket spänning och fina prestationer, säger arrangörklubbens Jenny Engdahl-Petersson .

Miniorernas tävling, med obligatoriska program i boll och tunnband startade dagen. Här blev det hemmaseger genom Emely Örtberg som fick fina poäng i både tunnband och boll.
Sejla Delkic tog hand om bronsmedaljen genom bra insatser i de båda grenarna.
– Duktigt jobbat flickor!, berömmer Jenny Engdahl-Petersson.
Viktoria Johansson hamnade på femte plats och var strålande lycklig över sin insats på tävlingsgolvet.
En liten debutant från LKGF fanns också med på tävlingsgolvet och det var Maja Widell som tävlade i boll för första gången och ser väldigt lovande ut för framtiden. Miniorerna kommer att göra upp i en final i december i Vinslöv. Och
– Vi kan glädjande konstatera att Emely, Sejla och Viktoria kvalificerade sig till denna.

Annons
 

I ungdomsklassen tog ännu en Landskronagymnast hand om guldet. Det är Doruntina Goxhuli som nu vunnit alla tre regionstävlingarna under året. Doruntina visade ett stabilt fristående och ett väldigt bra bollprogram.
Wilma Mårtensson visade ett suveränt bra fristående men var sedan överladdad i boll och fick inte programmet att flyta som det ska. En fjärde plats blev resultatet. Meja Engdahl-Petersson var väldigt koncentrerad och fick bra poäng både i fristående och boll. Hennes placering blev en femteplats. Dessa tre flickor har nu även tagit vars en plats på Götalandsmästerskapen genom ett bra tävlingsår.
Julia Olsson som också tävlar i ungdomsklassen men besväras av smärtor i ett knä vilade sig från individuellt tävlande. Ungdomstruppen visade sitt fristående program till tonerna av ”Mästerkatten i stövlarna” och resultatet blev en silvermedalj. I truppen ingår Emely Örtberg, Sejla Delkic, Viktoria Johansson, Julia Olsson, Celine Vergara och Meja Engdahl-Petersson.
Vann gjorde Nevis RG.

Juniortruppen som ändrat mycket i sitt tunnbandsprogram och drömmer om att få tävla EM till våren visade upp sitt program. Andra omgångens körning lovar väl inför framtiden.
– Så kanske drömmen kan gå i uppfyllelse.
I truppen ingår Olivia Kristensson-Nilsson, Emma Lindahl, Erika Gustafsson, Isabelle Risberg, Wilma Mårtensson och Anna Lindahl.

Juniorerna med Josefine Olsson i spetsen tävlade på eftermiddagen tillsammans med seniorerna.
Nu blev det ingen seger till ”Josse”. Hon visade ett superbra bollprogram som belönades med en mycket hög poäng. Och hade ledningen i tävlingen, men i starten på bandprogrammet blev den en rejäl knut på bandet och trots att Josefine bytte till reservredskapet som man får ha liggande utanför tävlingsytan kom hon liksom aldrig tillbaka i rytmen och följden blev rejäla poängavdrag.

Segern gick istället välförtjänt till Hannah Carlsson från Halmstad RG.

Emma Lindahl från hemmaklubben blev trea efter ett bollprogram med poäng över 21. Bandprogrammet var lite trassligt men Emma var lycklig ändå för sin bronsmedalj.
Erika Gustafsson visade koncentrerade och bra program både i boll och band och blev femma i tävlingen.
Olivia Kristensson-Nilsson blir bara bättre och bättre och hamnade på nionde plats.
Anna Lindahl som utvecklats mycket under sommaren körde stabilt och blev 13:e gymnast.
Isabelle Risberg som presterade väldigt bra i boll men hade problem med sitt band blev nummer 14.

Till Götalandsmästerskapen har Josefine, Emma och Erika lyckats kvalificera sig. Seniorklassen vanns av Alexandra Johansson från Halmstad RG.

Föreningens små ”På väg upp” gymnaster visade ett trevligt uppvisningsprogram till tonerna av ”Barbie girl” komponerat av Claudia Gunnarsson och Åsa Christensson i pauserna före de båda prisutdelningarna.

Återväxten i klubben ser lovande ut, och Elin Malm och Caroline Söderstierna coachade de tävlande flickorna lugn och fint, avslutar Jenny Engdahl-Petersson.

Meja Engdahl-Petersson i fristående. Foto: Avdo Bilkanovic.


Viktoria Johansson med sitt bollprogram. Foto: Wiveca Lindahl


Miniorernas prisutdelning. Foto: Wiveca Lindahl

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser