Annons

Atletklubben har två nya SM-vinnare

Två starka landskronatöser, Jenny Palmqvist och Kristin Andersson, där har ni stans färskaste SM-vinnare. Lördagen den 19:e oktober gick Vetran-SM av stapeln i Vallentuna utanför Stockholm. Det var 25-årsjubileum för den här tävlingsformen för tyngdlyftare från 35 år och uppåt.

För första gången hade tävlingen två damer anmälda. Det var Kristin Andersson och Jenny Palmqvist från Landskrona Atletklubb. 
Premiärlyftet gjordes av Jenny Palmqvist och hon fick till slut 40 kg i ryck vilket var personligt rekord, sedan tangerade hon sitt personliga i stöt med 60 kg. Kristin Andersson fick personbästa även hon i ryck med 53kg, detta följdes upp med en avslutningsstöt på fina 75 kg. Jenny tävlade i gruppen 35-39 år och Kristin i gruppen 40-44år. Då det var första gången för damer i denna tävling så blir deras resultat även bokförda som svenska rekord.
– Förhoppningsvis får vi framöver se flera damer som vill delta i detta forum, säger coachen Raymond Hallgren.

Annons
 

Jenny och Kristin har nu siktet inställt på Götalandsmästerskapen som går i Vinslöv den 10:e november. Denna tävling är också sista chansen att kvala in till stora SM i Uppsala den 15-16 december, och Kristin Andersson med coach Raymond Hallgren planerar att göra ett tappert försök till det mästerskapet.
Klara för Uppsala SM är redan tre herrar, Bilal Al-Husseini, Yaser Al-Sudani och Bager Mahdi.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser