Annons

Vägen till Allsvenskan

Idag kan Landskrona Direkt avslöja att BoIS andretränare den före detta Österstjärnan Hans Eklund har hjälpt Östertränaren, den tidigare BoIS:aren Roar Hansen med ett taktiskt instrument på vägen till Allsvenskan.
Jag har haft mycket nytta av Hasse bok ”Min fotboll 2012”, erkände Roar Hansen i somras för Landskrona Direkt.

I kväll kan BoIS säkra sitt kontrakt i Superettan. En seger mot Öster innebär att spel i näst högsta serien nästa år är i hamn. Smålänningarna, som med en poäng mot BoIS är klara för allsvenskt spel, lär dock inte släppa till något frivilligt.
BoIS tränare Henrik Larsson vill att Österspelarna får fira det allsvenska avancemanget en annan dag.
Vi har definitivt en chans. Vi är i lika stort behov av poängen och har ingen lust att se Österspelarna springa ärevarv, säger han på klubbens hemsida.

Annons
 

Östers tränare, tillika BoIS-bekantingen, Roar Hansen ser fram emot kvällen match.
– Vi gjorde, enligt mitt sätt att se det årets hittills bästa match där nere. Med tanke på att vi spelade med en man mindre i 50 minuter och ändå ägde matchen fullständigt så är det den match jag är mest nöjd med i år. I den matchen såg man också tydligt vad fotbollens psykologi är för något, när BoIS inte lyckades koppla något grepp om oss trots en man mer gick dom ner sig och vi blev starkare som grupp. Vad gäller kommande utmaning är det inspirerande att åter vara tillbaka på hemmaplan och jag förväntar mig en bra prestation av killarna. Och gör vi en bra prestation så kommer BoIS i sin tur tvingas göra en riktigt bra prestation för att slå oss, det vill jag lova, säger han på öÖsters hemsida.

Med tanke på BoIS-debaclet mot Trelleborgs FF senast har de randiga tränat försvarsspel den senaste tiden.
– Ja, vi kommer inte att föra matchen utan får räkna med att försvara oss och satsa på kontringar. Därför är det viktigt att vi är samspelta i vårt försvar, säger Henrik Larsson och aviserar följande trupp som reser till Växjö.
Ivo Vazgec, Niklas Uddnäs, Linus Malmqvist, Philip Andersson, Fredrik Liverstam, Martin Rudolfsson, Max Mölder, Marcus Lantz, Fredrik Svanbäck, Alexander Zaim, Patrik Åström, Mathias Andersson, Luka Mijaljevic, Robin Hofsö, Surprise Ralani, Fredrik Olsson, Fredrik Karlsson.

Roar Hansen har följande trupp till matchen:
Alexander Nadj, Joakim Wulff, Stefan Karlsson, Mario Vasilj, Joachim Lantz, Karl-Johan Lindblad, Patrik Bojent, Elmin Nurkic, Johan Persson, Fredrik Lundgren, Darijan Bojanic, Alexander Henningsson, Marcus Bergholtz, Andreas Wihlborg, Denis Velic, Jonas Hellgren, Matteo Blomqvist-Zampi, Andreas Birgersson, Freddy Söderberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser