Annons

Tung brottsling gripen efter biljakt

Under natten mot fredagen var ett flertal polispatruller i Landskrona involverade i en biljakt som slutade i diket för den bil som ordningsmakten försökte få stopp på. En 27-årig man hemmahörande i Stockholmstrakten sitter nu anhållen misstänkt för en rad brott.

Det första inträffade vid 14.30-tiden på torsdagen utanför Gullstrandskolan i Landskrona. Mannen ska då under knivhot ha rånat en kvinna i 25-årsåldern på hennes bil samt en handväska med plånbok och en bärbar dator.

Annons
 

Strax efter midnatten mot fredagen fick en polispatrull syn på bilen på Ringvägen och började följa efter samtidigt som fler enheter larmades.
Föraren av den stulna bilen försökte då fly söderut via motorvägen.
I samband med att en polisbil skulle köra om flyktbilen i höjd med Lundåkra prejades den in i mitträcket. Samtidigt for flyktbilen i diket på andra sidan och voltade innan den stannade. I bilen fanns då den 27-årige mannen samt två unga tjejer från stockholmstrakten även de, båda födda 1993.
Samtliga fördes till sjukhus med lindriga skador.

Enligt tjejerna hade de liftat med mannen men hade inget i övrigt med honom att göra. De var dock båda påverkade av narkotika och är misstänkta för ringa narkotikabrott.
Även 27-åringen är misstänkt för ringa narkotikabrott. Dessutom är han misstänkt för grov misshandel och grovt rån.

Mannen är sedan tidigare känd av polisen för grov brottslighet.
Vad han gjorde i Landskrona vill eller kan inte polisen berätta om i dagsläget.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser