Annons

Seger mot Öster räddade kontraktet

Det har varit en magisk fotbollsvecka. Bragden av landslaget i Berlin följdes på fredagen upp med en BoIS-seger med 1-0 på bortaplan mot Öster vilka skulle fira allsvenskt avancemang. Matchhjältar blev Fredrik Karlsson med sitt mål samt Ivo Vazgec som visade stor klass i målet då Öster pressade rejält i slutet av matchen. Segern innebär att BoIS med all säkerhet är klara för spel i Superettan 2013.

BoIS visade med en gång att de inte tänkte vika ner sig. Först var det Fredrik Karlsson som satte till stenhårt men schyst i en närkamp och minuterna efter fick en Österspelare känna på Philip Anderssons dobbar vilket renderade i ett gult kort till BoISaren. Första skapliga chansen i matchen hade Fredrik ”Mini” Svanbäck men hans skott gick över. I den 16 minuten fick Luka Mijaljevic på en bra frispark men Öster lyckades få undan bollen. Öster var också framme vid ett par tillfällen men någon klockren chans fick de inte.

Annons
 

I den 25:e minuten kom så matchens första och enda mål. Det var ”Mini” Svanbäck som hittade Fredrik Karlsson som sprang i djupet och anfallaren gjorde inget misstag utan rullade in bollen mellan benen på Alexander Nadj i Östermålet.

I andra halvlek var det mest Öster men BoIS spelade intelligent. Inte förrän i minut 80 hade hemmalaget något som påminde om en målchans men skottet tog mitt på Ivo Vazgec. Minuten senare hade Luka Mijaljevic ett bra läge men hans skott hittade inte rätt.

Med knappt fem minuter kvar av ordinarie tid fick Öster en dubbelchans men ett fint arbete av Ivo Vazgec räddade BoIS. Dramatiken tätnade rejält på slutet. Öster pressade och Johan Persson hade en frispark som Vazgec tippade till hörna. I samband med frisparken fick Philip Anderrson lämna planen efter att han dragit på sitt andra gula kort.

Trots en vansinnig press på slutet lyckades BoIS hålla undan och ta en överraskande men inte helt oförtjänt trepoängare mot Öster.
– Jag är oerhört stolt över killarnas insats. Det kämpade fantastiskt, sa en mycket nöjd Henrik Larsson efter matchen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser