Annons

Ny bilbrand kan ge permanent kameraövervakning

Vid 3-tiden i natt var det flera boende runt Saluhallstorget som väcktes av en kraftig knall.

Åter igen hade en bil satts i brand. Dessutom skadades två bilar av elden. Ytterligare en bil fick en ruta inslagen och brandfarlig vätska insprutad. Denna bil hann de skyldiga dock inte sätta fyr på.
– Det var en jävla smäll, säger en person som blev ögonvittne till hur lågorna slog upp ur den brinnande bilen.

Annons
 

På platsen bildades snart en folksamling och ilskan mot de som gjort illdådet var stor men irritationen mot polisen var också påtaglig. Varför går de ut och berättar när de monterar upp och ner kameror i området?

Frågan om permanent kameraövervakning kommer nu åter att tas upp av polisledningen.
– Vi får lov att ha 30 dagars kameraövervakning vid behov och så hade vi även på Saluhallstorget under en period. Därefter utvärderade vi detta och kom fram till att vi inte skulle söka något permanent tillstånd. Vi får se vad som händer nu, säger Ann-Christin Jarlung, informatör på polisen i Helsingborg.

Ett vittne till händelsen har berättat att ett flertal personer sprang från platsen i samband med att bilen sattes i brand. Några misstänkta har dock inte polisen i nuläget.


Åter igen har ett par bilar blivit lågornas rov på Saluhallstorget.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser