Annons

Varslen faller tungt 42 kan få gå från Haldex

De tunga rubrikerna om varsel löper genom landet. Landskrona är på inget vis förskonat. Idag varslades 20 kollektivanställda och två tjänstemän vid Haldex om uppsägning. Lägg därtill 20 visstidsanställda.
– Det är en minskad orderingång på den europeiska marknaden som gör att vi tvingas till detta. Jag uppskattar att vi tappat cirka tio procent, säger Andreas Ekberg, VD på Haldex Brake Products.
– De 20 visstidsanställda går under hösten i takt med att deras avtal går ut. Nu inleds förhandlingarna omgående med fackförbunden. Vi vill ha en så snabb process som möjligt, säger Andreas Ekberg.

Haldex har idag cirka 320 anställda var av knappt 100 är tjänstemän.
– Jag hoppas och tror att det ska stanna vid dagens varsel. Det finns dock aldrig några garantier, avslutar VD:n.

Annons
 

I förra veckan kunde vi berätta att arbetslösheten fortsatt ligger i topp i Landskrona vid en jämförelse med övriga skånska kommuner. En tuff arbetsmarknad blir nu än hårdare.
– Thorn Lighting avslutade uppsägningsförhandlingarna i förra veckan och där det var ett 20-tal som sades upp, säger Kenth Hellqvist, ombudsman IF Metall Nordvästra Skåne.
– Därtill har det lags varsel på en handfull firmor i Landskrona. Här rör det sig om 2-5 anställda som varslats på varje ställe.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser