Annons

Politiker och tjänstemän eniga:Rensa bland träden framför teatern

Träden skymmer teatern. Så resonerar kulturförvaltningen och detsamma anser politikerna i nämnden. Nu passar man bollen till servicekontoret med en begäran om att de ska göra något åt det.

Under 2013 kommer Landskrona teater att få en central roll i samband med de olika jubileumsaktiviteterna.
– I nämnden hade vi en öppenhjärtig diskussion. Vi ser dels att utformningen av platsen framför teatern blir bättre. Sen engagerade träden oss mycket, säger kulturnämndens ordförande Gunlög Stenfelt (FP) och syftar på att teatern är dold för insyn från framsidan såvida man inte befinner sig alldeles intill fastigheten.

Annons
 

Det är träden utmed Järnvägsgatan som blivit så stora att de döljer byggnadens framsida.
– Det måste vara viktigt att stadens viktiga kulturbyggnader lyfts fram i stadsbilden. Landskrona teater är dessutom en unik byggnad i landet. Det finns numera inte så många teaterbyggnader kvar från den här tiden. Därför är det väsentligt att en så monumental och vacker byggnad framträder. Förvaltningen föreslår därför att nämnden ställer sig bakom denna synpunkt och ger förvaltningen i uppdrag att framföra denna begäran till de förvaltningar som har ansvar för fastigheten och gaturummet, står det att läsa i den skrivelse som förvaltningschef Göran Nyström undertecknat och som politikerna nu enhälligt skrivit under på.
– Som jag ser behöver man rensa bland träden. Kyrkan, teatern, konsthallen och Rådhuset är viktiga byggnader i Landskrona och ska inte döljas, poängterar Göran Nyström.

– Nej, nej. NEJ!, vad säger du?, utbrister Anneli Heiskanen, ägare av klädbutiken Marc som ligger granne med teatern.
– Detta får inte ske att man tar bort träden. De skapar en hemtrevlig atmosfär åt platsen. Dessutom är det härligt att följa årstidernas växlingar genom träden och på vinter ser man teatern , säger hon.

Sista ordet lär inte vara sagt i denna känsliga trädfråga.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser