Annons

Lokala vykort på auktion

På lördagens månadsauktion på Skånes Auktionsverk kommer tre vykortsalbum att gå under klubban. Ett av albumen är fyllt av vykort och bilder från Landskrona mellan 1900-1950.
– Det är ovanligt att vi får in en så fin samling som denna. I de två andra så kallade brefkortsalbumen finns bilder från hela Sverige, säger auktionsutropare Joakim Karlsson.
Förutom vykorten kommer det ett par rop ytterligare med anknytning till Landskrona. Bland annat kommer en litografi av Vytautas Kasiulis samt sex kaffeskedar i förgyllt silver med Landskronas stadsvapen på, att gå under klubban.

Den största delen av auktionen, cirka 100 rop, kommer dock att tillägnas asiatisk porslin, företrädesvis från Japan och Kina. Och här finns tillfälle att, till en förhållandevis liten peng, få hem en pryl som är 800 år gammal.
– Man hittar ofta sjunkna båtar, så kallade djonker, i de asiatiska farvattnen och i dessa hittar man i många fall porslin. Kvalitén är så pass bra att de hållit sig i gott skick trots den höga salthalten i vattnet, säger Joakim Karlsson och berättar att porslinet är från 1200-talet och framåt.
– Det något märkliga med konst från Kina är att det är gods från den lite senare tidsepoken som är dyra, avslutar han.

Annons
 

Auktionen börjar klockan 12.00 på lördag. Vill du titta på ropen innan så visas allt upp på fredag mellan klockan 13.00-18.00 samt från klockan 10.00 på lördagen. Här hittar du samtliga rop.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser