Annons

Wilhelm Agrell – Kriget som bara blev

Freds- och konfliktforskaren Wilhelm Agrell kommer till Landskrona stadsbibliotek torsdagen den 25 oktober kl. 19.00 och pratar om den svenska militära insatsen i Afghanistan under rubriken ”Kriget som bara blev”.

Sverige leder sedan år 2006 den militära insatsen med huvudbas i staden Mazar-e-Sharif. Det svenska ansvarsområdet omfattar fyra provinser och har en sammanlagd yta som motsvarar en femtedel del av Sveriges yta. Uppdraget är att stötta Afghanistans regering med att åstadkomma säkerhet för det krigshärjade landets civilbefolkning.

Annons
 

1987 blev Wilhelm Agrell docent i freds- och konfliktforskning och sysslar främst med frågor rörande militär forskning och utveckling, underrättelseverksamhet och icke-militära aspekter på säkerhet. Han forskar på kärnvapenforskningens historia och interaktionen mellan teknologi och försvarsdoktriner.

Agrell är nu på gång att ge ut en bok om den afghanska konflikten och kommer att diskutera utifrån denna under sitt besök på Landskrona stadsbibliotek torsdagen den 25 oktober kl. 19.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser