Annons

Ingen vila för rytmiska gymnaster

Det är ingen ”rast och ro” för flickorna som tävlar i rytmisk gymnastik hos Landskrona Kvinnliga GF.

I lördags arrangerade Nevis RG i Staffanstorp den årliga tävlingen ”Nevis Cup”. Det är en liten internationell inbjudningstävling och detta året blev det gymnaster från Serbien, Lettland och Sverige som deltog, då Polen avanmält i sista stund.

Annons
 

Först ut var flickorna födda 2003. Där var det Meja Engdahl-Petersson som försvarade Landskronas färger med ett ganska bra fristående. En silverpeng blev resultatet. Vann gjorde Emmija Ivule från Lettland.

Kategorin för födda 2000 – 2002 följde sedan. Julia Olsson visade ett bra fristående men hade lite oturliga missar i sitt bollprogram. En 12:e plats i den hårda konkurrensen blev det dock men Julia var ändå ganska nöjd. Det bör kanske även tilläggas att Julia är född 2002 och tillhörde de yngsta i klassen. Marija Stafanovic från Serbien vann.

Josefine Olsson hade fått hoppa upp en ålderskategori till seniorklassen för att alla LKGF flickorna skulle kunna tävla och det motståndet kändes bra.
– Tanken var att Josefine skulle få lite extra press på sig. Band startade med en rosett, men ”Josse” redde ut det ganska bra ändå. Boll var bra förutom ett tapp, och käglorna var dagens höjdpunkt med över 23 i poäng, berättar Jenny Engdahl-Petersson från Landskronaklubben. Josefine Olsson kunde i och med de fina prestationerna lyfta segerbucklan på prisutdelningen som vinnare i seniorklassen.

I juniorklassen gick luften lite ur deltagarna när gymnasterna från Polen försvann.
– Emma Lindahl gjorde ett lite nervöst intryck i boll, återhämtade sig dock i grenen band som var mycket bra och gjorde en stabil insats i tunnband.
Hon blev nummer två i tävlingen men var lite sur på sin insats i just boll som annars är ”hennes gren”.

Olivia Kristensson-Nilsson tävlade också i juniorklassen och gjorde jämna och fina insatser i boll, band och käglor. Alla tre grenarna över 17 i poäng, så Olivia ska vara väldigt nöjd.

Juniorklassen vanns av hemmagymnasten Matilda Elg Appelros.

Flickorna i LKGF kan beskådas på hemmaplan. Lördag den 20:e oktober, med start kl. 10:00 är det Regionstävling 3 i Glumslövs IH.


Glada LKGF gymnaster efter prisutdelningen. Foto: Wiveca Lindahl


Emma Lindahl på prispallens andraplats.Foto: Wiveca Lindahl


Meja Engdahl-Petersson med sin silvermedalj och pris. Foto: Wiveca Lindahl

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser