Vinst i premiären för Lejonet

Inför 240 personer i Karlslundshallen kunde Lejonet igår kväll vinna seriepremiären mot  Frosta med 5-2.

Lejonet gör en mycket bra första period med bra intensitet och fysiskt spel. 5.27 in i matchen  kommer årets första målen och knappt en minut senare ökar men på till 2-0.
Hemmalaget tappar lite i slutet av perioden och det tar Frosta vara på och reducerar innan pausvilan.

Frosta kommer in i andra perioden och är mer taggade än Lejonet . Gästerna för också spelet i nästa hela perioden. I mitten av perioden så kommer också den då fullt rättvisa kvitteringen. Strax innan pausvilan kunde hemmalaget utnyttja ett powerplay och med 3-2 i ryggen inför slutperioden var Lejonet stärkta och kunde omgående reda ut ett boxplay.

Sex minuter in i perioden  ökar Lejonet på till 4-2 och har bra grepp om matchen.
Då bjuds Frosta in i matchen genom ett straffslag. Gästerna bjuder tillbaka genom att missa och nu är det Lejonet som kontrollen och Linus Mohlin avgör när han sätter sitt tredje mål för kvällen.

Utöver nämnda Linus Mohlin gör även Ted Mihalek-Hellström i Lejonetmålet en riktigt bra match. Över lag en mycket bra premiär.

Nu väntar Malmö Kryptonics borta på torsdag. Nästa hemmamatch är söndagen den 21 okt 17.00