Annons

Dubbla kvalförluster för Glumslöv

Glumslövs damerna fick en tung start borta mot Åsa IF
i kvalet till division 1. Efter fulltid slutade den målrika matchen 5-3 till hallänningarna.

Uppförsbacken var klart jämförbar med Hallandsåsens, 3-0 i baken efter blott 21 minuter sedan hemmalagets Simone Nordström svarar för ett äkta hattrick. Glumslöv kunde dock reducera strax innan pausvilan, ett mål som noterades som ett självmål.

Annons
 

Halvvägs in i andra halvlek vann Johanna Ejdelind en löpduell och kunde kyligt placera bollen till vänster om målvakten. 3-2 och kontakt men tyvärr blev glädjen kortvarig. I anfallet efter var det åter utökat. Glumslöv får ytterligare en chans att komma ikapp efter att Johanna Ejdelind knorrat in en frispark med tio minuter kvar på matchuret.

I detta läge var Åsa IF ”utslagna” ur kvalet och behövde ett mål till för att deras chans till avancemang skulle finnas kvar. Med fem minuter kvar kom också 5-3 vilket också blev slutresultatet.

Kvalspelet fortsätter nu med match hemma mot FC Oscarshamn på söndag klockan 14. Det krävs en bragdmatch av Glumslövstjejerna för att ta steget upp i division 1. Förutsättningarna är att man vinner med två mål eller mer men då måste man vinna med minst 4-2, 5-3 etcetera.
Örevång är dock tjejernas borg  och här har man inte förlorat hemma sedan den 4:e september 2011.

Föreningens herrar kvalspelade även de i lördags och även här blev det förlust. Glumslöv som kämpar för att hålla sig kvar i femman förlorade med 3-2  mot Dalby.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser