Annons

Venkrögare flyttar till stan

En av stadens mest populära restauranger är Stora Norregatan 22. Sedan en tid har verksamheten varit till salu och från och med fredagen är det två före detta ven-krögare som tar över vid pannor och bord. Johan Östergren och Fredrik Tiitus har lämnat Hamnkrogen under backafallen på Ven för Stora Norregatan i Landskrona. – Det ska bli en utmaning, säger Johan Östergren som ansvarar för vad som serveras på tallrikarna i den speciella interiören som man valt att behålla. – Vi kommer att fortsätta i de tidigare ägarnas fotspår och förädla med våra kunskaper om mat och vin, säger han. Den som står för serveringen är Fredrik Tiitus. – Det har varit oerhört spännande att jobba på Ven där vi arrenderade Hamnkrogen men nu, efter fem år på sommarön, ville vi driva ett eget ställe helt och hållet, ett ställe som man kan köra året om, säger Fredrik som i och med flytten till fastlandet slipper att pendla till Ven eftersom han är bosatt i Landskrona. – Men nu är det ju jag som får åka båt om dagarna, säger Johan Östergren och skrattar. – Jag bor inne på ön men jag funderar på att skaffa en övernattningslägenhet. De nya krögarna kommer precis som de tidigare ägarna att satsa på luncherna. – 22:an har gjort sig ett namn för mycket och deras soppluncher är ett av dessa. Vi kommer att varva soppor med husmanskost för att sätta vår prägel på restaurangen men samtidigt kommer man att känna ingen en hel del. Vi kommer, till skillnad mot tidigare, att ha öppet fem dagar i veckan. Söndagar tror vi är en ganska stilla dag och även på måndagar har vi stängt. Sedan är det dock full rulle från lunch till kväll, avslutar Fredrik Tiitus och återgår till finliret inför kvällens premiäröppning.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser