Annons

Klassiskt pubnamn tillbaka

För den lite äldre generationen är Gröna Lyktan ett klassiskt namn. Nu är det tillbaka och till råga på allt så är det i samma lokaler som tidigare som Gröna Lyktan återuppstår, nämligen där Sir Henrys låg senast, vid Kasernplan på Eriksgatan. Anmärkningsvärt är hur puben, som premiäröppnar under Kulturnatten, fick sitt namn. – När jag kom in genom den gröna dörren och fick syn på de stora lyktorna sa jag till min man att stället skulle heta Gröna Lyktan. Att den hetat just så för många år sedan hade jag faktiskt inte en aning om, säger Malin Håkansson Bertram som kommer att vara huvudansvarig för puben. Samtidigt som de nya krögarna kommer att försöka behålla sporttemat så vill man satsa på maten. – Hit ska du kunna gå och få i dig en bit mat av bra kvalité till ett bra pris och ta en pilsner till. Samtidigt ska du kunna se en match på TV eller snacka med polarna, säger Håkan Bertram och tillägger. – Vi kommer dock att ha trubadurer här på torsdagarna. Det tror vi kan locka hit en hel del folk. Precis som tidigare så kommer det att vara nattklubb på de sena helgkvällarna. – Det är något som vi tror behövs här. Underlaget är bra och lokalerna är klassiska, säger Håkan Bertram som tidigare ägt ett flertal krogar i Helsingborg. Att han nu satsar i Landskrona är en del av nostalgiska skäl. – När jag var ung så var jag ofta och festade i Landskrona. Hit kunde man komma som man var. I Helsingborg var det lite stelare. Därför har jag alltid gillat stan och det ska bli både kul och spännande att öppna här.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser