Annons

Mindre bodar i framtiden i Lundåkrahamnen

Landskrona stad ser stora problem i att det finns folk som bor permanent i de stugor som finns i Lundåkrahamnen. Byggnaderna ska vara avsedda för hamnbruk och inte bostäder men ett flertal ägare har successivt gjort om sina stugor och idag finns det ett okänt antal personer som bor i området året runt. – Det är ett svårt problem eftersom det inte är vi som sköter tillsynen. Det är den ekonomiska föreningen Lundåkrahamnens styrelse som har hand om det. Problemet är att det avtalet sträcker sig till 2034 och innan dess kan vi inte göra så mycket åt vad som händer, säger Per-Fredrik von Platen, chef för stadsbyggnadsförvaltningen. På tisdagens sammanträde i stadsbyggnadsnämnden tog man dock beslut om att göra det svårare för de som i framtiden vill bygga om sina bodar för att bosätta sig där. Från och med nu får inga stugor byggas som är större än 30 kvadratmeter, jämfört med 50 tidigare. Dessutom har man beslutat att taklutningen kommer att ändras från 30 grader till 15. – Som det är idag som bygger folk sovloft inne i stugorna men om taklutningen begränsas till 15 grader så blir det svårt, säger Per-Fredrik von Platen. Av de 90 stugorna är endast tio 30 kvadratmeter eller mindre medan lika många är större än 50 kvadratmeter. Ingen riskerar dock att behöva riva. – Beslutet vi tog gäller de som uppförs från och med nu. Eftersom det inte är vi som har hand om kontrollen kan vi inte kräva att någon ska riva, avslutar Per-Fredrik von Platen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser