Annons

40-årigt vänortssamarbete

I slutet på september firades det ett högtidligt vänortsjubileum mellan sydtyska staden Plochingen och Landskrona. Från Landskrona stad fanns en delegation på plats tillsammans med Öresundsvarvets Manskör, Glumslövs Folkdansgille samt sångerskan Anki Nilsson. För drygt 40 år sedan, 1971, inleddes vänortssamarbetet och relationerna av dåvarande kommunledningar mellan Plochingen och Landskrona. Plochingen är en liten småstad, drygt 20 km utanför storstaden Stuttgart, i den tyska delstaten Baden Württemberg. Vänskapsrelationen hade sitt ursprung i att en arbetare från Plochingen redan 1962 sökte sig mot nya äventyr och arbete och styrde kosan norrut mot varvsstaden Landskrona. Under årens lopp etablerades och fördjupades kontakterna mellan bland andra Landskrona Allmänna Sångförening och den tyska kören Josef-Seliger-Chor. Tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande, Lennart Söderberg, och vänortskommitténs sekreterare Thorsten Karlén, hade även Öresundsvarvets Manskör, Glumslövs Folkdansgille samt landskronasångerskan Anki Nilsson blivit inbjudna. – Vänskap mellan personer är bland det viktigaste som finns i livet. För några dagar flyttade vi Europas mittpunkt från Landskrona till Plochingen. Med musik och dans och stor uppslutning av medborgare i Plochingen firade vi vårt jubileum med mycket värme och glädje, säger Lennart Söderberg och ser nu fram emot att kunna återgällda besöket. – Vi ser nu fram emot vårt 600 års jubileum där även våra vänorter vid ett särskilt utvalt tillfälle kommer att bli inbjudna.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser